Jeff Kaplan opustil Blizzard

  jeff kaplan    odchod    blizzard   

Za poslední roky jsme se dozvěděli o odchodu několika veteránů: Mike Morhaime, Dustin BrowderAlan Dabiri, anebo naposledy David Kim. Nyní se do tohoto klubu přidal Jeff Kaplan. Papa Jeff, dal po dvaceti letech sbohem Blizzardu. Ve strohém příspěvku to oznámil samotný Blizzard.

Jeff Kaplan zdroj


Vytvářet světy a hrdiny pro zanícené fanoušky byla skutečně nejvyšší životní pocta. Rád bych vyjádřil mé nejhlubší uznání všem v Blizzardu, kteří podporovali naše hry, naše týmy a naše hráče. Taktéž chci poděkovat vývojářům, kteří se mnou sdíleli vývojářskou pouť.

 

Nikdy nepřijmi svět takový, jaký se zdá být. Vždy se na něj snaž dívat na takový, jaký by mohl být.

 

GG,

 

Jeffrey Kaplan

 

Jeffa nahradí jeden ze zakládajících členů Overwatch týmu: Aaron Keller. Ten si pro Overwatch komunitu nachystal uvítací řeč.

Aaron Keller zdroj

Zdravím Overwatch komunitu,

 

Jeff byl skvělý lídr, mentor a přítel. Je si vědom toho, jak jej budeme postrádat. Po mnoho let jsem měl to štěstí pracovat s ním a zbytkem Overwatch týmu v jedné budově, a je mi ctí nést ředitelskou pochodeň.

 

Miluji Overwatch. Od prvních konceptů, přes první mapy, první možnost hrát za Tracer (která v první verzi střílela laserové paprsky z očí, mě tato hra dostala. Líbí se mí její inspirující svět plný naděje, za který stojí bojovat. Miluji postavy - větší než život, pestré, silné a globální. Ale ze všeho nejvíc mám nejraději rychlý, plynulý gameplay, jenž potřebuje týmovou spolupráci, podvědomí o tom, co se kolem vás děje, a rychlé rozhodování.

 

Vím, že vývoj her v Blizzardu vždy bylo týmovou prací, nikdy to nebylo o jednom názoru. Společně s ostatními se cítíme požehnaní tím, že máme tým plný kreativních vůdců, mnoho veteránů z řad umělců a designéru, a několik extrémně talentovaných nováčků, ale tatkéž silnou podporu Overwatch a Overwatch 2 tady ve firmě.

 

Když zmiňuji Overwatch 2, vývoj pokračuje zdárně vpřed. Máme silnou vizi, reakce mnohých z vás nás potěšila, a na tento rok s blížícím se spuštěním plánujeme odhalit spoustu věcí. Již brzy budeme sdílet více informací o vývoji Overwatch 2.

 

Jsem nadšený z nástupu do ředitelské funkce a z toho, že zůstávám součástí týmu, který dává do vývoje Overwatch 2 srdce a talent. Je mi ctí být stále nápomocen této úžasné komunitě.

 

Aaron

 

Kam Jeff míří se zatím neví, ani spekulace nic nenaznačují. Bohužel Jeffův odchod je komunitou přijímán velmi, ale velmi špatně. Mnoho hráčů se obává toho, že Jeffův odchod je pro Overwach stopkou, nebo minimálně cestou do pekel.

 

A nám nezbývá než lakonicky konstatovat: Je cosi shnilého v království dánském. Respektive Blizzardím. Exodus veteránů vývoje nabývá gigantických rozměrů a je otázkou, jaký to bude mít na jednotlivé hry vliv.


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Nerlien 21.04.2021 15:28

Jeff byl jeden z mála lidí, který dokázal v poslední době udělat pod Blizzardem kvalitní hru, jakou je Overwatch. Jeho ztráta bude myslím docela citelná rána pro Blizzard, ale u téhle společnosti mě už nic nepřekvapuje.

Minetrik 21.04.2021 12:16

Škoda, že odešel. Bude mi chybět

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet