Jak změny Mercy ovlivní (nejen) Overwatch ligu?

  mercy    change    změny   

 

Článek, ve kterém jsme psali na začátku ligy po prvním týdnu Overwatch League jedna věc byla, že Mercy je nejhranějším supportem - má zdaleka největší herní čas ze všech hrdinů. Když se podíváme do 4. týdne, Mercyina vláda jako "Královna Ligy" neskončila. Ve skutečnosti se její užití zvýšilo, přičemž její míra výběru vzrostla na 95% zápasů, což je o 8,75% více než další nejvíce vybíraný hrdina - D.Va s 86%. Novým patchem to však znamená konec královské vlády v důsledku jejích změn a zůstává otázkou, jak bude v budoucnu ovlivňovat ligu.

 

Zde jsou nějaké spekulace:

  • 1. Změny Mercy neovlivní ligu do konce února.

Nikdo si není jistý, jak změny patchů ovlivní průběh Overwatch League, ale víme to, že hlavní změny budou přicházet mezi etapami Overwatch League. Vzhledem k tomu, že liga je v současné době v 1. etapě - 4. týden, uvidíme změny Mercy a Junkrata, které zasáhnou ligu až ve 2. etapě - 1. týden. Ta začne 21. února, do té doby neuvidíme změny, které my máme ve hře už nyní.

 

  • 2. Zenyatta se stane králem supportů v OW lize.

Zenyatta je druhým nejhranějším supportem v lize. Ve skutečnosti je Zenyatta přítomen v 78% všech herních zápasů Overwatch League. Toto procento v současné době umístilo Zenyattu na třetí místo nejhranějšího hrdiny v lize. Jakmile bude mít Mercy svá křídla přiříznuté, je pravděpodobné, že Zenyattův herní čas se zvýší, což z něj činí číslo jedna v supportech Overwatch League. Je možné, že tato změna dokonce vynese Zenyattu na číslo jedna jako nejhranějšího hrdinu v Overwatch League. Uvidíme, jestli překoná svou cestu na vrchol.

 

  • 3. Ostatním supportům se dramatický zvýší herní čas (kromě Symmetry).

Když Mercy upadne v hratelnosti, musí být nahrazena jinými postavami. Část Mercyiny nadvlády jako supporta byla proto, že jiní hrdinové nemohli nahrazovat její schopnosti. Ostatní hrdinové nebyli "rozbití", Mercy byla prostě nadpřirozená a bylo téměř nemožné se dostat do ligy s jinou postavou. Teď, když je vyrovnaná, představme si, jak to ovlivní další support hrdiny a jejich nárůst v herním čase. Samozřejmě Mercy bude stále vybírána, ale Ana, Lúcio a Moira budou mnohem více používanější na Mercyiným místě. Bude zajímavé sledovat, kdo bude druhou nejvíce vybíranou postavou jako support, a bude to věc, která nás všechny bude zajímat, jakmile bude patch aplikován do ligy.

 

 

Máme tu odhad toho, jak bude vypadat rozdělení supportů po nasazení patche:

  1. Zenyatta
  2. Moira
  3. Mercy
  4. Lúcio
  5. Ana
  6. Symmetra

 

Co myslíte vy? Bude Mercy stále nejvíce vybíraným hrdinou ve hře Overwatch League? Nebo bude Zenyatta na vrcholu? Řekněte nám, co si o tom myslíte níže!

 

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet