Ohlédnutí za Gamescomem

Gamescom se letos uskutečnil ve dnech od 17. do 21. srpna. Již tradičně tento evropský svátek her a zábavy dokázal naplnit několik výstavních hal k prasknutí. Nás však zajímala jen ta s číslem sedm, Overwatch sektor. Snad symbolicky byla právě zde poprvé odhalena mapa Eichenwalde, zasazená do německého středověkého hradu obklopeného temným a historií protkaným lesem. Temnou minulost místa rozhodující bitvy mezi Crusarders a Omnics nedaleko Stuttgartu poodhalil nový animovaný příběh The Last Bastion.

K vidění bylo i několik velice povedených cosplays, ač kostýmy letos musely splňovat přísnější bezpečnostní kritéria. Malou kulturní vložku vneslo vystoupení Video Games Live a jasným vrcholem se stal Overwatch Atlantic Showdown, který k obrazovkám přilákal desetitisíce diváků.

Mapa - Eichenwalde

Bližší informace a screenshoty jsme již přinesli v jednom z předešlých článků. Momentálně je mapa dostupná na PTR serverech spolu s připravovaným patchem. Oficiální spuštění je v současnosti plánováno na září. Pro nejlepší pocit z pohybu na mapě doporučujeme alespoň jednou zkusit hru za Hanza či Genjiho. Množství hradeb a chodbiček jde ruku v ruce s jejich mrštností. Pokud se vám nechce stahovat PTR, server overking.com přichystal video procházku po celé mapě.

Short - The Last Bastion

S novou mapou souvisí i představený short. Bastion patřil k armádě Omnics, snažící se přemoci armádu Crusarders vedenou Reinhardtem Wilhelmem. Krátké flashbacky poodhalují bitevní vřavu z doby válečného konfliktu s Omnics a hned po motivu rozkolu nově nabytého přátelství a náležitosti k nepřátelské robotické populaci, působí dozajista nejsilnějším dojmem. K potěšení všech fanoušků Blizzard zařadil malého žlutého roztomilého ptáčka Ganymeda do svého obchodu. K dostání by měl být ještě během podzimu.

Cosplay a skiny

V souvislosti s rolí Reinhardta v představené Overwatch historii se tento hrdina dočkal nového legendárního skinu a dvou zlatých zbraní!

   

Návštěvníci výstavy se navíc mohli kochat úžasnou Tracer, beznohým Junkratem, baculkou Mei či sochami Widowmaker a Reapera.                

   

      

   

Video Games Live

Podobně jako Olympiáda tak se i Overwatch loučil s Gamescomem kulturním vystoupením. Početný orchestr rozezněl své nástroje těmi nejznámějšími skladbami za doprovodu videoprodukce.

Atlantic Showdown

Nejlepší týmy z Evropy a Ameriky už od počátku prázdnin bojovaly o kvalifikační místa. Tento dvoudenní turnaj vrcholil v neděli večer finále mezi týmem Rogue a REUNITED. První zmiňovaný však odcházel ze souboje o něco šťastnější, když vyhrál v poměru 3:1. Záznam celého finále pro vás přichystal kanál ESL Overwatch.

   

   

Zajímavé statistiky přinesl i pick hrdinů. Dříve jistota v každém týmu Mercy smolně obsadila poslední místo po boku Torbjörna s nulovou účastí. Dočkáme se výraznější změny mety s blížící se druhou sezónou?

Jak se líbil Gamescom vám, sledovali jste online přenosy?

 



Naposledy upravil/a kovka 23.08.2016 v 10:21:40.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kovka 23.08.2016 10:23

drobek87
Tak teprve dneska to začīná a v pátek končí
opraveno

drobek87 23.08.2016 09:37

Tak teprve dneska to začīná a v pátek končí

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet