Jeff Kaplan o budoucnosti a plánech

Ze všech stran se linou hlasy fanoušků "Přidejte nové hrdiny!", "Nerfněte konečně Bastiona!", nebo "Kdy konečně začnete něco dělat?". Na některé z mnoha otázek odpověděl Jeff Kaplan skrze oficiální fórum. Ve vyčerpávajícím příspěvku představil hlavní plány pro následující rok.

Momentálně se v Blizzardu pracuje na několika novinkách a rozpracované patche s novým obsahem sahají až do roku 2017. Jeff nás ubezpečil, že dlouhodobé plány by neměly ovlivnit schopnost rychle reagovat na vývoj hry a případně včas zasáhnout podobně jako v posledním případě McCreeho a Widowmaker. Zároveň však nelze počítat s množstvím zásahů a změn do schopností hrdinů. Overwatch je již skoro měsíc po vydání, a tak není možné provádět nahodilé a testovací úpravy jako v období uzavřené bety.

Dalším bodem je velice očekávaný kompetitivní mód. I u quick play je možné strávit stovky her, ale někteří hráči mohou postrádat to správné soupeřivé kouzlo. V tomto směru se sice na scéně objevilo nespočet komunitních turnajů, které alespoň z části nahrazují chybějící hodnocené hry, ale jejich formát a časová náročnost nemusí vyhovovat každému. Jeff se svěřil, že komplikovanost práce na nové verzi by se dala přirovnat k prvotnímu vytváření tohoto módu. S množstvím připomínek během bety se kompetitivní mód nejspíše ubere jiný směrem než doposud.

Vývojáři údajně testují veškeré myslitelné nápady, ale malá uzavřená skupina nedokáže nahradit "veřejný" beta test. I z tohoto důvodu jsou v plánu veřejné testovací servery, které by pomohly vyhodnotit nejen nové nápady pro hodnocené hry, ale i budoucí úpravy hrdinů. Zda se jich opravdu nakonec dočkáme, není jisté.

A konečně otázka nových hrdinů. Každý den je možné na internetu najít "ověřené" informace, že příští pondělí vydají tři nové hrdiny a Sombra bude jedním z nich. Pro všechny takové nadšence přinášíme smutnou zprávu. Sice se v současnosti pracuje na několika nových postavách a dokonce se zkoušejí i další prototypy, ale jejich vydání rozhodně není otázkou blízké budoucnosti. Nejprve bude nutné počkat na vyladění kompetitivního systému. Více zásahů takových rozměrů by mohlo hru rozladit a mnoha fanouškům znechutit.

Více positivních zpráv přichází ze světa nových map. V současnosti je jedna nová pod rukama grafiků. Úspěšně prošla mnoha testy, úpravami a nyní získává správné barvy. Podobně jako u hrdinů se i zde pracuje na mnoha prototypech, ale žádný další prozatím neprošel schvalovacím procesem. Dokonce se údajně podařilo vytvořit unikátní design, ale po několika testovacích fázích musel být nápad smeten ze stolu. Příliš upřednostňoval ostřelovače jako Widowmaker a naopak Reaper byl prakticky bez šance. Jak taková mapa mohla vypadat, už se nejspíše nikdy nedovíme. Jednu věc však víme jistě, veškeré mapy a hrdinové budou zdarma.

Turnajová komunita tvoří neopomenutelnou část fanoušků Overwatch a volání po novém systému spectate nelze přeslechnout. Určité základy nového systému jsou připraveny, ale momentálně se tento úkol nenachází na pořadu dne. Pozitivní je, že z nových kamer by mohl v budoucnu těžit i Play of the Game.

Další nápady týkající se Brawls a Custom games už působí velmi nepodloženě a rozhodně je nelze očekávat v nejbližších měsících. Dočkat bychom se mohli jen menší změny ve formě zvýraznění bonusových EXP za první Brawl. Mnoho hráčů ani neví, že je dostávají.

Velmi populární součást Hearthstone - Daily Quests - si zatím nenašla cestičku do světa Overwatch. Dle slov Jeffa Kaplana by mohlo dojít k upřednostňování určitého typu hrdinů před jinými, čímž by došlo k destabilizaci a narušení  týmového ducha. Dle našeho názoru není nereálné vymyslet úkoly i tak, aby k tomu nedocházelo. Jen namátkou - Vyhraj 5 her. Uděl XY zranění/léčení. Znič 10 automatů v Hanamuře. Ohlas, že tvá ultimátní schopnost je připravena....

Na pořadu dne je pochopitelně mnoho dílčích technický či grafických oprav. V neposlední řadě i již zmiňované propojení s Facebookem. Pokud Blizzard splní alespoň část svých slibů, je možné, že příští rok bude hra jako nová.

Jaké změny byste přivítali vy a na jaké se těšíte nejvíce?

Blizzard

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

kovka
Michal Kovář

kovka je autorem 109 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet