Herní mód - Point Capture

POINT CAPTURE

 

Dva týmy po šesti hráčích se snaží ovládnout prostor. Na jedné straně útočníci, jejichž úkolem je obsadit důležitá místa, a na straně druhé skupina obránců činící vše, aby tomuto záměru zabránila. V zásadě se nejedná o nic nového, ale různorodost postav a s nimi spojených taktik dokáže zatraktivnit i takto známý mód.

 

V současné verzi jsou na mapě umístěna pouze dvě místa (A, B). Není ale vyloučeno, že se do budoucna setkáme s rozšířením podobně jako v TF2. Na počátku je stanoven časový limit 5 minut. Za tuto dobu musí útočící tým dobýt bod A, až následně se lze zaměřit na bod B s časovým bonusem dalších 5 minut.

 

Střetnutí může překročit délku 10 minut díky prodloužení nazývanému Overtime. To nastává po uplynutí základní hrací doby v případě, kdy je bod zájmu nadále v režimu Contested. Až po eliminování celého útočícího týmu v dosahu a uplynutí Overtime vyhrávají obránci. Obsazením si vítězství pochopitelně odnáší opačný tým než v předešlém případě.

 

 

Samotný proces dobývání pozic mohou ovlivnit maximálně tři hráči. S každým se rychlost získávání kontroly nad místem navyšuje. Pomocným prvkem jsou dva záchytné body, zamezující ztracení vlivu až k nulové hodnotě. I taková maličkost může pomoci některým rush hrám. Jedna z takových byla k vidění v nedávném livestreamu ze sídla Blizzardu. Vítězství ofenzivního týmu bylo dosaženo za pouhých 80 vteřin.

 

 

Point Capture mapy:

  • Temple of Anubis
  • Hanamura
  • Volskaya Industries

Zdroj

 



Naposledy upravil/a Bellatrix 20.10.2015 v 08:59:57.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet