Halloweenský patch

Kosmetické předměty

Podobně, jako u Summer Games, i zde jsou tématické lootboxy obsahující dohromady 100 nových předmětů. Každý dýňový Lootbox má jeden předmět garantovaný z nové kolekce předmětů. Na konkrétní skiny se můžete podívat ZDE, nicméně skiny reflektují klasická hororová monstra: šílený dokrot, Frankensteinovo monstrum, čarodějnice, levitující zombifikovaný robot, démon... prostě klasické archetypy.
Každý hrdina získal náhrobní kámen jako výherní pózu a hlášku. Všechny náhrobní kameny nějak reflektují daného hrdinu. Zajímavostí je, že některé náhrobní kameny ukrývají drobnosti i na odvrácené straně.
Další kosmetické předměty pochopitelně zasahují do všech zbylých oblastí, tedy emote, highlight intra i hráčské ikony.
Oproti Summer Games je výhodou, že je možno si jakýkoli předmět (vyjma hráčských ikon) po dobu trvání eventu zakoupit za trojnásobnou cenu.
Komu se nechce získávat dýňové lootboxy běžným způsobem, může si je samozřejmě za standardní nákupní cenu pořídit.
P.S.: Díky úniků informací byla podoba lootboxů známa předem. Největší diskuzi vyvolal bombónek se znakem Sombry, nicméně se zdá, že nic víc z ní během tohoto eventu nepřibylo.
 

Halloween Brawl

Uniklé zprávy také naznačily příchod PvE módu. Zde se zprávy bezezbytku potvrdily. Nejnovější speciální event přináší souboj proti hordě zomniků, pohůnkům zlovolného Dr. Junkensteina.
Tento mód je možné spustit ve třech obtížnostech. Základní premisa je jednoduchá, čtyři hrdinové, Gunslinger (McCree), Soldier (Soldier: 76), Archer (Hanzo) a Alchemist (Ana) brání dveře před hordami nepřátel. Tito chrabří bojovníci získali krom svého úkolu i nové hlášky a tak se vyplatí dávat pozor na jejich proslovy.
Příběh před samotným bojem o bránu osvětluje tento komiks.
Aby boj proti hordě Zomniků nebyl příliš snadný, oživí ho bossové. Jedná se o silné nepřátele a proto je na vyšší obtížnosti nutná spolupráce týmu.
McCree a jeho High Noon může soupeře zabít, nebo se vypořádat s celou hordou, Soldierův auto-aim se snadno vypořádá s rychle se pohybujícíma kolečkama, Hanzo se snadněji vypořádá s odolnými Zomniky a málo se pohyblivými bossy a Ana může zastavit soupeře, aby si s nimi její společníci mohli snáze poradit. 
Hra končí, pokud jsou dveře prolomeny, nebo zemřou všichni hrdinové.
Nutno podotknout, že zvláště na vyšší obtížnosti se jedná o skutečnou výzvu, které může podlehnout i sehraná skupinka přátel.
Motivací ke hraní Brawlu, krom nových zkušeností, je i čtveřice achivmentů.
  • Vyhrát hru na médium
  • Vyhrát hru alespoň na médium, aby dveře neutrpěli žádné poškození
  • Vyhrát hru za všechny hrdiny, alespoň na médium
  • Vyhrát hru na hard
Jak už to v Overwatch bývá, každý achivment je odměněn sprayem.
 
 

Hollywood

Další změnou ve hře je mapa Hollywood. Nejedná se jen o malou změnu v podobě plakátů na stěně, jedná se o trochu větší změnu. Mapa dostala pořádnou výzdobu.
Za zmínku stojí, že některé části mapy se chovají trochu jinak. Na auto se skáče lépe, než na jeho ekvivalent v podobě balíku slámy. Hustý keř blokující jindy výhled je nově bez jediného listu. Jedná se sice o drobnosti, přesto mohou zaskočit.
 
 

Hráčské rozhranní

Pozornější hráči si jistě všimli změny herního rozhraní. Drobné změny se objevili skoro všude. Informace o hráčově profilu jsou barevnější a přehlednější, chybí ukazatel přesného počtu expů a hrdinové mají nově přiřazenou unikátní barvu, aby se statistiky lépe prohlížely.
Ve hře je možno si všimnout dalších drobných změn. Hráčova ikona v má level podbarvený adekvátní barvou (pravděpodobně bronzovou). Pokud využíváte ve hře chatovací kolečko pro komunikaci s hráči nově ukazuje adekvátní klávesy.
Spectatorský mód získal nový pohled z třetí osoby. Jedná se o kameru posunutou za rameno postavy, což dělá pozorování mnohem příjemnější. Další změny pro pozorovatele dávají příslib mnohem příjemnějšímu sledování turnajů na kterých si Blizzard dává záležet.
Nově také přibyla možnost měnit jména týmů v Custom games.
 

Změny hrdinů

Ana

Ana získala drobný nerf. Nano boost se nabíjí o 20% déle a zároveň posílení hrdinové získaly vlastní hlášku. Biotic Granade zvýšil svůj rozsah ze 3 na 4 metry.

Widowmaker

Widowmaker získala buff. Zoomování se zrychlilo z 0,5 na 0,3 vteřiny. 

Junkrat

Spouštění jeho ultimátní schopnosti bylo urychleno

Jak tomu bývá, byla opravena řada menších bugů. Bohužel se nové ve hře objevili. Někteří hráči nebyli schopni dočasně hru spustit, nebo padala při pokusu o shlédnutí highlite intra, nicméně tyto problémy jsou již pryč.
Další chybou je občas špatně vykreslená grafika tvořící na mapách závoj. To se váže k nějakému rozbitému předmětu, pokud se tedy tento bug objeví, stačí do problematického místa střelit a bude klid.
 

Jack O Lantern

Halloween není v našich podmínkách příliš zažitým svátkem. Může se tak zdát předýňování poněkud kýčovité. Reaper vždy obléká jen to, co je spojeno se smrtí. Proto, pokud vám jeho skin přijde příliš barevný a veselý, můžete si přečíst jako bonus legendu o Jackovi.
Ir Jack byl znám pro svou oblibu v alkoholu. Jeho obliba mu byla natolik osudnou, že se jedné (překvapivě Halloweenské) noci opil natolik, že jeho duše začala opouštět tělo. Toho si všiml ďábel. Chtěl využít svou příležitost a došel si pro Jacka na zem.
Jack se pochopitelně chtěl svému osudu vyhnout a s ďáblem se dohodnout. Nakonec si vyžádal poslední drink na cestu. Ďábel souhlasil s tím, že si Jack musí svůj drink zaplatit sám. Ten bohužel neměl peníze a tak poprosil ďábla, aby se proměnil na peníze. Až by s ním zaplatil, přeměnil by se ďábel zpět.
Nakonec tedy souhlasil a přeměnil se na šest pencí, které Jack uzamkl ve své peněžence. Uvězněný ďábel prosil a vyhrožoval, ale ven se nedostal. Nakonec slíbil svému vězniteli ještě jeden rok a byl propuštěn.
Jack trávil dny ve společnosti alkoholu, den ubíhal za dnem a rok byl pryč. Ďábel přišel pro to, co mu bylo slíbeno a Jack znovu uvažoval, jak uchránit svou duši. Nabídl tak ďáblu jablka na jabloni před domem. Ten se nechal zlákat a nabídku přijal. Bohužel sám na jablka nedosáhl a tak požádal Jacka o pomoc. Jack mu nejen pomohl a vyzvedl jej na strom, ale zároveň nožem vyryl do kůry kříž, čímž ďábla v koruně uvěznil.
Znovu uvězněný ďábel zuřil, nadával, sliboval svému vězniteli deset let před další návštěvou, ale Jack odmítal. Nehodlal přijmout nic menšího, než že si pro něj již nikdy nepřijde. Ďábel nakonec souhlasil a Jackův život se vrátil do starých kolejí.
Další Halloween již Jackovo tělo nevydrželo a on zemřel. Nebeská brána se mu však neotevřela, neboť uzavřel smlouvu s ďáblem. Pekelná brána mu byla zavřena též, neb si jeho duši ďábel nesměl vzít. Ale přeci jen neodešel s prázdnou, ďábel mu dal žhavou hroudu uhlí, která jej měla provázet na jeho cestě. Jack ji vložil do vydlabané řepy a tak mu svítila jeho lucerna na věčnou pouť. Lidé pak začali jeho lucernu napodobovat v domnění, že si Jack vezme její světlo a jejich dům ochrání.
Každá legenda se s časem mění a u této se z vydlabaných brambor, tuřínů a červené řepy stala dýně. Reaperův skin pak reprezentuje muže uvězněného mezi životem a smrtí, muže odmítnutého Nebem i Peklem.
 


Naposledy upravil/a Darlington 26.10.2016 v 15:29:18.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet