Co nás nejspíš čeká na BlizzConu 2019?

  blizzcon    blizzcon 2019    nový datadisk   

BlizzCon klepe na dveře, takže by asi stálo za to shrnout si, co nás na letošním blizzardím veletrhu nejspíš čeká. Letošní BlizzCon se koná 1. a 2. listopadu 2019 (kvůli časovému posunu u nás až do 3. listopadu), a i když program už známe, celá řada jednotlivých pořadů zatím nebyla odhalena, a my tedy můžeme jen spekulovat, co Blizzard skrývá do poslední chvíle pod pokličkou.

 

Článek obsahuje spekulace, které mohou být pravdivé a také nemusí. Pokud ale některé z nich jsou, jde o spoilery.

World of Warcraft

Jelikož informace o patchi 8.3 už jsou dávno venku a dokonce již probíhá PTR, můžeme zde ohledně nadcházejícího patche očekávat maximálně pár doplňujících detailů. Odtajnění patche 8.3 krátce před BlizzConem zároveň znamená, že má na tuto akci Blizzard připraveného něco daleko většího. S 99,9% pravděpodobností je to nový datadisk. Jako každý rok je internet plný nejrůznějších spekulací a údajných leaků, o čem nový datadisk bude, a začíná být dost těžké odlišovat, zda se mezi tou záplavou nesmyslů náhodou neskrývá zrníčko pravdy. Můžeme však přinejmenším vyvozovat z toho, co se podařilo vydataminovat ze samotných dat hry. Víme, že Blizzard má ve hře nachystané modely pro nové death knighty z řad pandarenů a spojeneckých ras.

To, že v rámci příběhu nejspíš začnou vznikat noví death knighti, zároveň s největší pravděpodobností znamená, že Lich King Bolvar se z vedlejší postavy, po které nebylo od konce WotLK téměř ani vidu, ani slechu, vrátí do popředí. Co má asi za lubem a na čí bude stát straně? To je rozebíráno v druhé části tohoto článku.

 

Na tvorbu nových death knightů zároveň ukazuje fakt, že jsou v datech hry informace o novém intru pro death knighty, a také modely nových zbraní pro death knighty, které pravděpodobnostě dostanou v závěru své nové úvodní questové linky.

Z nedávné doby tu také máme jeden údajný leak, který (pokud mu tedy budete chtít věřit) opět ukazuje na návrat Krále lichů. Pokud by tento leak byl pravdivý, zároveň by odhaloval název (nebo část názvu) nové expanze. A sice Shadowlands. Téma Shadowlands, sféry mrtvých, se objevuje v údajných leacích tak často, že jsme z něho už všichni otrávení, ale jak je rozebíráno v tomto článku, mohlo by klidně jít o přirozené pokračování současného příběhu WoW. Vydataminovaná herní data mají dost silné propojení s tématem smrti (viz death knighti). Stejně tak Sylvanas, která na nás zpupně shlíží ze samotného plakátu letošního BlizzConu, hovořila naposledy, když jsme ji ve hře potkali, o smrti a o tom, jak i samotný Starý bůh N'Zoth bude brzy sloužit Smrti. Zároveň nyní víme, že Sylvanas spolu s Azsharou upředla plán, který se týká právě N'Zotha. Přinejmenším je jasné, že Sylvanas bude velmi důležitou hybatelkou budoucího příběhu (a i v prezentacích BlizzConu se jí určitě dočkáme až až). Dávalo by tedy smysl, aby nás budoucí příběh zavedl do Shadowlands, říše padlých? Ano, smysl by to dávalo. Samozřejmě nás ale stále může Blizzard překvapit a připravit datadisk s úplně jiným tématem, který nás od současného příběhu dočasně odchýlí.

 

Zároveň se nedá vyloučit, že v příběhu dojde k dělení frakcí. I kdyby na to ale nakonec došlo, nešlo by nejspíš o hlavní náplň datadisku. Frakční drama bylo koneckonců centrálním prvkem Battle for Azeroth, takže by to teď zase chtělo něco trochu jiného.

World of Warcraft: Classic

Víme, že druhá fáze obsahu Classicu má vyjít ještě v roce 2019. Je tedy možné, že se na BlizzConu dozvíme přesné datum launche.

Druhá fáze bude obsahovat outdoorové bosse Kazzaka a Azuregose, dále Honor systém do PvP, odměny na základě PvP ranku a PvP tituly.

Dungeon Dire Maul se do hry nakonec přidal s předstihem.

Overwatch

Hráči Overwatch se také nedávno dočkali svého poutavého leaku. Konkrétně by nás měl čekat Overwatch 2. Kromě uniklých plakátů s postavami z Overwatch a novým logem se stejné logo objevuje například i v uniklé japonské reklamě na Coca-Colu, takže pravděpodobnost, že jde o hoax, je poměrně malá.

bxk5xfq4xl_ec0ae4b4596044ddd9fafad8e5321474c0dea3a8_1572337923_216.png

Overwatch 2 by měl přinést novou hrdinku, Echo, kterou si můžete pamatovat ze cinematicu Reunion s McCreem. Zároveň by měla přibýt nová mapa a hlavně nový PvE mód. Zatím však není zcela zřejmé, zda půjde opravdu o samostatnou hru, nebo spíše o "druhou kapitolu" stávajícího Overwatche.

Pokud máte pocit, že je vám Overwatch 2 povědomý, pak je to proto, že se o něm už jednou mluvilo. A to v souvislosti s údajně zrušenou střílečkou ze světa StarCraftu, odkud Blizzard podle interních informací přetáhl vývojáře právě na Overwatch 2 (a také Diablo 4). Mělo prý jít o něco jako "Battlefield zasazený do StarCraft univerza", avšak projekt byl nakonec zcela zastaven. Stejní lidé, kteří vypustili ven informace o SC střílečce, také odtajnili pár informací o Overwatch 2. Už tehdy bylo zdůrazněno, že tato hra (pokud to bude samostatná hra) by měla disponovat výraznými PvE prvky, několik zaměstnanců Blizzardu ji přirovnalo k Left 4 Dead.

Diablo 4 a Diablo: Immortal

Leaků týkajících se údajně připravovaného Diabla 4 také bylo požehnaně a jde o druhou hru, kam byli údajně přesunuti vývojáři z výše zmíněné StarCraft střílečky. S Diablem 4 každopádně řada fanoušků počítá téměř jako s hotovou věcí. Také je však možné, že se dozvíme například jen o nějakém novém prvku do Diabla III. Nebo obojí.

 

Také se určitě nevyhneme dalším novinkám o mobilní hře Diablo: Immortal.

Warcraft III: Reforged

Remaster Warcraftu III už má své pevné místo v programu BlizzConu. Na začátku tohoto týdne bylo oznámeno, že beta začne právě někdy tento týden, a tak nás na BlizzConu s největší pravděpodobností čekají další informace o betě a nejspíš i plánované datum vydání hry. Prozatím jen víme, že Reforged vyjde do konce roku 2019.

Hearthstone

Mělo by dojít k odhalení finální expanze letošního roku. Spekuluje se nad něčím s tematikou draků, Nákazy nebo dokonce Železné Hordy z alternativního Draenoru.

Heroes of the Storm

Jelikož nejnovější hrdina, Deathwing, byl představen nedávno, je obtížné říci, co BlizzCon přinese nového do světa Nexu. Možná nás čekají další informace o Deathwingovi a dále by mohlo jít v podstatě o cokoli – další nový hrdina, nová mapa nebo dokonce nový herní mód.

 

Mobilní hry

Již na minulém BlizzConu se Blizzard kasal, že vyvíjí i další fantastické mobilní hry kromě Diablo: Immortal, a prý na nich pracují "jejich nejlepší vývojáři". Zároveň má jít o mobilní tituly z existujících blizzardích univerz. Diablo už pokryté máme a Hearthstone je i mobilní hra, takže co nás může čekat? Blizzardí verze Pokémon GO a lovení battle petů? Overwatch pro mobily? StarCraft na mobilu? Jednu nebo dvě nové mobilní hry však každopádně asi čekat můžeme.

 

Co něco úplně nového?

Je možné, že má Blizzard v rukávu úplně novou franšízu? Napište nám do komentářů, za nakolik pravděpodobnou tuto možnost považujete.

 

Přenosy z BlizzConu

My v redakci Blizzfanu jsme samozřejmě připraveni přinést vám novinky o všem, co se na BlizzConu šustne. Pro živé přenosy jsme původně chtěli využít Discord integrovaný do webu, nakonec budou live reporty probíhat přímo na našem Discordu, a to na kanále "blizzcon-2019-live". Na tento kanál mohou psát pouze redaktoři a zde si budete moci přečíst, co se na BlizzConu právě děje. Pokud nad novinkami budete chtít diskutovat, je pro to určený kanál "blizzcon-2019".

 

Ale pokud Discord nemáte nebo nechcete reporty číst tam, nebojte. Texty z Discordu budeme pravidelně přenášet i na web, jen se tam zkrátka budou objevovat s drobným zpožděním. Pro opravdu aktuální informace tedy doporučujeme Discord.

 

Úvodní ceremonie začíná v 19:00 našeho času (viz program) a tehdy také začneme přenášet. Veškeré nově odhalené informace zároveň budeme sepisovat do samostatných článků, které budou vycházet v průběhu víkendu.

 

 

Na novinky ze které blizzardí franšízy se nejvíce těšíte? O čem podle vás bude nový WoW datadisk? Co si slibujete od Overwatch 2? Jaké novinky byste rádi slyšeli z oblasti Hearthstonu, Heroes of the Storm a Diabla? Jaké mobilní hry podle vás Blizzard představí? A máme alespoň drobnou naději na úplně novou PC hru, nenavázanou na žádné existující univerzum?


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Bellatrix
Zuzana K.

Bellatrix je autorem 0 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Zvejkyn 01.11.2019 13:23

Popravdě bych byl hodně rád za jakýkoliv info o Diablu 4, ale nový obsah do D3 by mě momentálně určitě bohatě stačil. Stejně u toho dřepim pořád ještě skoro každej den

zahadum 01.11.2019 13:27

neboj bude Diablo 4 a Diablo 2 remaster

pendou 01.11.2019 12:16

Choo choo !!!

Spirit96 01.11.2019 09:47

Dokud o vývoji budou rozhodovat ekonomové, tak žádnou novou hru nedostaneme. Maximálně udělají nějakou kopírku Fortnite a tím to končí. Takže dokud jim budou stávají značky pořád slušně sypat, tak je budou dojit dokonce věků.

Hromovapest 01.11.2019 09:55

Tak doufám že wowko vydrží ještě dalších 25 let.Abych měl co hrát v důchodu

zahadum 31.10.2019 19:06

WoW expanzia s novým hero classom
WoW classic priblížia kedy bude ďalšia fáza
Diablo 4 temná ponúra brutal hra pre dospelých..priamy nástupca Diablo 2 ! ! !
Diablo 2 remaster ! ! ! človeče ! ! !
a...zvyšok ma netrápi

ešte 24 hodín

Batole 31.10.2019 17:57

Mekkatorque? Co se s ním vlastně stalo, po porážce v Battle of Dazar'alor? Žije, nežije?

MarcoS 31.10.2019 18:03

tak v Mechagon gnome race questline sa tam objavuje úplne živý a zdravý

Batole 31.10.2019 18:10

@MarcoS Na wowpedii se píše " He was seriously injured during the battle but escaped using an escape pod, which was tended to by Elgin Clickspring and another gnomish engineer. However the escape pod placed him in suspended animation, and neither Jaina Proudmoore nor Stormwind's priests know how to help him recover from his injuries, while Halford Wyrmbane and Nathanos Blightcaller refer to him as being dead. " Tak jsem si nebyl jistý, co s ním vlastně momentálně je.

Bellatrix 31.10.2019 19:41

Pokud se objevuje v questlinii mechagnómů, tak se dá očekávat, že se asi v patchi 8.3 dostane z té jeho hibernace nebo co to je. Možná ho zachrání právě mechagnómové?

Hromovapest 01.11.2019 02:23

@Bellatrix Pevně věřím že ano. Gnomové jsou srdeční záležitost. A aby přišli o krále to už by bylo moc.Stačí že nám nechali zabít Variana.

Heakler 01.11.2019 16:38

@Batole Je to spoiler z 8.3. Během nějaké té questline se Gelbin Mekkatorque na Mechagonu vyléčí a princ Erazmin jej poté prohlásí za krále všech Gnómů, čímž sjednotí lid Gnomereganu a Mechagonu. http://prntscr.com/pr6s9l

Batole 01.11.2019 18:20

@Heakler Úžasný, díky! Ať žije král!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet