Blizzard + Facebook = ❤

Naše hry se nejlépe hrají s partou kamarádů a spolupráce s Facebookem tuto myšlenku jen podporuje. Dále bychom chtěli vyjít vstříc všem streamerům a bavičům při komunikaci s fanoušky.

Takovými dvěma větami by šla shrnout nedávná tisková zpráva společnosti Blizzard Entertainment. Nová spolupráce ovlivní jak starší značky tak pochopitelně a i benjamínka Overwatch. Prvním krokem propojení sociální sítě a her od Blizzardu je chystaná integrace facebookových účtů do následujících titulů: World of Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone, Diablo III, Starcraft II a v neposlední řadě i Overwatch. Tato funkce, jejíž zavedení se očekává ještě tento měsíc, přinese kromě přímého sdílení obsahu i přihlašování k výše zmíněným titulům skrze facebookový účet.

Do budoucna je v plánu zavedení Facebook Live API, které umožní přímo ze hry ovládat streamování na svoji facebookovou timeline. Přátelé budou mít možnost odebírat vaše živé přenosy, díky čemuž získají přehled o nejnovějším vysílání jako první. 

"S Facebookem spolupracujeme velice usilovně na integraci těchto funkcí do Overwatch a pochopitelně i ostatních her. Nemohu se dočkat, až budeme moci představit všechny naše plány."

Gio Hunt - Vicepresident Corporate Operations (Blizzard)

Výhody živého vysílání na Facebook vyzkoušel Blizzard již pro dvě proběhlé události. Poprvé se jednalo o Heroes of the Dorm (turnaj v HotS mezi americkými studenty) a naposledy při příležitosti vydání Overwatch.

"Spolupráce s Overwatch by měla ukázat světu, že Facebook je otevřen nápadům globálních společností a společně s Blizzardem se chystáme dát všem hráčům možnost, aby se mohli pochlubit herními momenty a sdíleli své nadšení s přáteli."

Leo Olebe - Global Games Partnership Director (Facebook)

Při přípravách vydání Overwatch vypomáhal Facebook s marketingovou strategiií na sociálních sítích včetně Instagramu. 

Z tiskové zprávy je patrné, že se přímé propojení se sociální sítí bude z velké části týkat týmové akční střílečky Overwatch. Ostatní tituly se zřejmě nedočkají proměny v plném rozsahu. Je jen otázkou, zda veškeré funkce přinesou pozitivní ohlasy. Co v současnosti zní jako libozvučná píseň, může za několik měsíců při zaspamovaném facebooku, připomínat  hudební doprovod k hororovému Psychu. V neposlední řadě vyvstává i otázka bezpečnosti. V současné době není zrovna složité získat přihlašovací údaje k Facebooku jiného uživatele. Co všechno bude možné ovlivnit při přihlášení pod cizím účtem?

Zdá se, že hraní čistě pro vlastní zábavu vychází z módy. Pro takové chvíle budeme nuceni vyhrabat ze šuplíku kotouček s The Lost Vikings, jelikož nová éra nás o všechno to soukromí připraví. Ale nebudeme si přeci stěžovat, konečně bude mít Play of the Game s Torbjörnem před očima úplně každý...

Jaký je váš názor na spolupráci Facebooku a Overwatch? Přivítáte možnost jednoduššího přihlašování a přímé sdílení obsahu na váš Facebook?

Celá tisková zpráva v originálním znění je k dispozici zde.


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet