Balderich von Adler

  balderich    von    adler   

 

Generál Balderich von Adler byl vůdcem Crusaderů.

 

Status: zesnulý

Národnost: Německo

Povolání: generál

Základna: Eichenwalde

Přidružení: Crusaders

 

Žít se ctí. Umřít se slávou!

motto Crusaderů

 

Crusaders

 

Crusadeři byli vojenským řádem moderních rytířů, kteří byli aktivní během Omnické krize. Byli vybaveni výkonným brněním schopným aktivovat bariérový štít a jako standardní zbraň používali raketové kladivo. Pracovali ve spolupráci s německou armádou a poskytovali podporu připojeným týmům něměckých vojáků, kteří používali jejich štíty, aby si zajistili krytí a mohli se postupovat vpřed pod palbou.

 

 

Příběh

 

Balderich se narodil v Německu ve městě Eichenwalde.

 

  • Omnická krize

 

Balderich byl členem Crusaderů, kteří byli původně zvoleni k tomu, aby se připojili k Overwatchi během Omnické krize. Bojoval vedle jednotek Mountain Infantry Battalion (jednotky německých ozbrojených sil), s Crusadery proti Omnikům mimo Eichenwalde. Crusaderské / německé síly byly zřejmě nuceny ustoupit do Eichenwalde.

 

Den před svým odchodem se připojil k Overwatchi, v den, kdy se Eichenwalde dostal pod útok Omnických sil. Balderich spojil pár dalších Crusaderů, včetně jeho žáka poručíka Reinhardta Wilhelma a jednotky Mountain Infantry Battalion, ve snaze vyhnat z města Omnickou armádu. Během bitvy bezohledný a mladistvý Reinhardt způsobil, že se oddělil od svého družstva, které měl chránit a horlivě zaútočil na dosud neznámou jednotku OR14 (předchůdce Orisy) a v útoku přijde o své oko. Poté, co mu bylo nařízeno, aby ustoupili, byl Balderich nucen zasáhnout, aby zachránil Reinhardta, ale jeho štít byl zničen a při tom byl smrtelně zraněn. Crusadeři a pěchota už ustoupili, Balderich a Reinhardt se vrátili zpět do velké síně hradu Eichenwalde.

 

Balderich požádal Reinhardta, aby se znovu připojil k jeho jednotce, zatímco on zůstane, aby držel linii. Reinhardt si uvědomil vážnost poranění svého pána a odmítl ho opustit. Balderich mu řekl, že ho jeho tým potřebuje, aby byl jejich štítem. Teprve poté Reinhardt ustoupil. Potřásli si naposledy rukou a Balderich dal svému studentovi akceptační medaili představující jeho zasvěcení do týmu Overwatch. Reinhardt opustil své raketové kladivo a vzdálil se. Umírající Balderich vzal své kladivo do pravé ruky a Reinhardtovo  do levé a postavil se proti Omnickým silám, když vnikly předními dveřmi.

 

Balderichovi vojáci byli schopni zlomit nepřátelské síly a dali německým vojákům příležitost je vytlačit z města zpět, ale díky Reinhardtovi a jeho incidentu se tak nepodařilo. Balderich zničil posledního Omnika a vrátil se zpět do hradu, nakonec se zhroutil do trůnu ve velké síni a podléhal svým zraněním. Jeho ostatky zůstaly sedět na trůnu.

 

  • Legacy

 

O několik desetiletí později, po Winstonově svolání všech bývalých agentů Overwatch, navštívil Reinhardt tělo svého padlého mistra, společně s Brigitte, položil medaili na loketní opěru trůnu a prohlásil, že je vždy povinen odpovědět na zprávu.

 

Zajímavosti

  • Balderich se podobá Kanaiovi z Blizzardovské hry Diablo. Oba jsou vůdci válečníků, kteří zahynou v boji proti přesile, které můžeme naleznout ve svém trůně, mrtví, ve svých hrách jsou hratelnými hrdiny.
  • Reinhardt má dva legendární skiny založené na Balderichovi.
  • Adlersbrunn by mohl být pojmenován po něm (Balderich von Adler).

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Housac
Jiří Housa

Housac je autorem 476 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

ImDawee 21.12.2017 13:57

Skvělý článek! Jenom... nechci být rejpavý, ale to moto Crusaderů bych přeložil, jako "Žít se ctí. Umřít se slávou."

Housac 21.12.2017 15:50

pravda, to zní lépe, opraveno

Redaktor Overwatch.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet