Tekhartha Mondatta

  Tekhartha Mondatta   

 

Tekhartha Mondatta byl inteligentní robot - Omnik a vůdce Shambali.

 

Status: zesnulý

Povolání: mnich, kazatel

Přidružení: Shambali (tajný řád omniků)

 

"Člověk. Stroj. Všichni jsme v Irisu."

~Mondatta

pozn.: The Iris - je myšleno božstvo nebo filozofie řádu Shambali.

 

Příběh

 

  • Origins

Před lety, skupina Omniků zažili něco, co popsali jako duchovní probuzení. Brzy na to se vzdali svých naprogramovaných životů a zřídili klášter vysoko v nepálských Himalájích, kde se mohli scházet podobně smýšlející Omnici a mohli meditovat nad povahou jejich existence. Vedeni spirituálním vůdcem Tekhartha Mondatta, opravili staré ruiny ještě staršího kláštera do podoby, který měl představovat domov Shambali. Místo, kam Omnici a lidé pořádali daleké poutě v naději, že poznají vyšší pravdu. 

Mondatta kázal myšlenku duchovní rovnosti existující mezi Omniky a lidmi. Vedl Shambali, aby překonal rány mezi Omniky a jejich tvůrci v důsledku Omnické krize. Mondatta se hodně snažil zlepšit podmínky Omniků v rámci King's Row. 

 

  • Uprising

Sedm let před současností, byl Mondatta na přelomovém ceremoniálu Turing Green SW0. Akce byla přerušena teroristickou skupinou Null Sector. Vzali si sebou starostu Nandah, Mondhatta a sto dalších vězňů zajatých v hlídané elektrárně. 28 dní později, Overwatch poslal zasáhnout tým, aby neutralizoval Null Sector a zachránil rukojmí. Mondatta přežil, ale události, které se objevily, byly zařazeny do archivů Overwatch.

 

"Přede mnou vidím budoucnost, lidé a Omniky stojící pohromadě, sjednocené soucitem, společnou nadějí a sny."

~Mondatta

Sedm let po Uprising byl Mondatta znovu v King's Row. Pod naprostým bezpečnostním opatřením, promluvil k davu lidí spojených s Omniky. Nicméně, byl zavražděn sniperkou Widowmaker - organizací Talon, i přes velké usílí Tracer ji zastavit. Na jeho památku byla postavena velká socha v King's Row a na schodech před Meridianem byl umístěn pamětní obraz, kde přednášel jeho poslední projev. Talonská účast zůstala v tisku neznámá. 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

ImDawee 23.11.2017 19:14

Tyhle lore články jsou naprosto skvělé a moc za ně děkuji. Zbožňuji všechno, co se týče lore, jak Overwatche, tak i třeba Wow. Takže jsou pro mě tyhle články jedny z nejdůležitějších na celém webu. Ještě jednou děkuji autorům za kvalitně odvedenou práci a těším se na další podobný.

Housac 23.11.2017 19:35

děkujeme, už máme v plánu další

Redaktor Overwatch.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet