Ohlédnutí za Gamescomem

Gamescom se letos uskutečnil ve dnech od 17. do 21. srpna. Již tradičně tento evropský svátek her a zábavy dokázal naplnit několik výstavních hal k prasknutí. Nás však zajímala jen ta s číslem sedm, Overwatch sektor. Snad symbolicky byla právě zde poprvé odhalena mapa Eichenwalde, zasazená do německého středověkého hradu obklopeného temným a historií protkaným lesem. Temnou minulost místa rozhodující bitvy mezi Crusarders a Omnics nedaleko Stuttgartu poodhalil nový animovaný příběh The Last Bastion.

K vidění bylo i několik velice povedených cosplays, ač kostýmy letos musely splňovat přísnější bezpečnostní kritéria. Malou kulturní vložku vneslo vystoupení Video Games Live a jasným vrcholem se stal Overwatch Atlantic Showdown, který k obrazovkám přilákal desetitisíce diváků.

Mapa - Eichenwalde

Bližší informace a screenshoty jsme již přinesli v jednom z předešlých článků. Momentálně je mapa dostupná na PTR serverech spolu s připravovaným patchem. Oficiální spuštění je v současnosti plánováno na září. Pro nejlepší pocit z pohybu na mapě doporučujeme alespoň jednou zkusit hru za Hanza či Genjiho. Množství hradeb a chodbiček jde ruku v ruce s jejich mrštností. Pokud se vám nechce stahovat PTR, server overking.com přichystal video procházku po celé mapě.

Short - The Last Bastion

S novou mapou souvisí i představený short. Bastion patřil k armádě Omnics, snažící se přemoci armádu Crusarders vedenou Reinhardtem Wilhelmem. Krátké flashbacky poodhalují bitevní vřavu z doby válečného konfliktu s Omnics a hned po motivu rozkolu nově nabytého přátelství a náležitosti k nepřátelské robotické populaci, působí dozajista nejsilnějším dojmem. K potěšení všech fanoušků Blizzard zařadil malého žlutého roztomilého ptáčka Ganymeda do svého obchodu. K dostání by měl být ještě během podzimu.

Cosplay a skiny

V souvislosti s rolí Reinhardta v představené Overwatch historii se tento hrdina dočkal nového legendárního skinu a dvou zlatých zbraní!

   

Návštěvníci výstavy se navíc mohli kochat úžasnou Tracer, beznohým Junkratem, baculkou Mei či sochami Widowmaker a Reapera.                

   

      

   

Video Games Live

Podobně jako Olympiáda tak se i Overwatch loučil s Gamescomem kulturním vystoupením. Početný orchestr rozezněl své nástroje těmi nejznámějšími skladbami za doprovodu videoprodukce.

Atlantic Showdown

Nejlepší týmy z Evropy a Ameriky už od počátku prázdnin bojovaly o kvalifikační místa. Tento dvoudenní turnaj vrcholil v neděli večer finále mezi týmem Rogue a REUNITED. První zmiňovaný však odcházel ze souboje o něco šťastnější, když vyhrál v poměru 3:1. Záznam celého finále pro vás přichystal kanál ESL Overwatch.

   

   

Zajímavé statistiky přinesl i pick hrdinů. Dříve jistota v každém týmu Mercy smolně obsadila poslední místo po boku Torbjörna s nulovou účastí. Dočkáme se výraznější změny mety s blížící se druhou sezónou?

Jak se líbil Gamescom vám, sledovali jste online přenosy?

 



Naposledy upravil/a kovka 23.08.2016 v 10:21:40.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

kovka
Michal Kovář

kovka je autorem 109 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

kovka 23.08.2016 10:23

drobek87
Tak teprve dneska to začīná a v pátek končí
opraveno

drobek87 23.08.2016 09:37

Tak teprve dneska to začīná a v pátek končí

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet