Dreamhaven spolupracují s Frost Giant Studios

  dreamhaven    frost giant    rts   

Dvě studia založená bývalými zaměstnanci Blizzardu, Dreamhaven a Frost Giant Studios, oznámila spolupráci pro nadcházející RTS projekt. Ten se rozjíždí velmi slibně, studio na něj před pár měsíci získalo velmi slušné finanční prostředky. Dreamhaven jim podle oznámení bude vypomáhat na pozici poradců, budou poskytovat konzultace během vývoje, zpětnou vazbu a také testování samotné hry, až bude co testovat.

 

Pro připomenutí – studio Dreamhaven založil bývalý CEO Blizzardu Mike Morhaime, ke kterému se připojila celá řada bývalých zaměstnanců Blizzardu. Jiná skupina bývalých vývojářů společně dala vzniknout Frost Giant Studios, kteří se chtějí soustředit na žánr RTS (real-time strategy) her.

 

O chystané hře od Frost Giant se toho bohužel zatím moc neví, jen to, že má jít o RTS. Tento žánr v současné době sice není v herním světě žádný mainstream, zato ale stále má zástupy oddaných fanoušků. Ty zároveň může těšit fakt, že nové RTS vytváří skupina skutečných veteránů RTS žánru, kteří působili v Blizzardu v dobách jeho největší slávy. Jsou to třeba lead designer pro kampaně Warcraft III: The Frozen Throne Tim Campbell, produkční manažer StarCraft II: Legacy of the Void Tim Morton, lead artist StarCraftu II Jesse Brophy, lead designer StarCraftu II Ryan Schutter nebo gameplay inženýr StarCraftu II a Warcraft III: Reforged Joseph Shunk.

 

Ještě jedna věc se ale přece jen ví, a sice to, že studio hodlá pro hru využít nový Unreal Engine 5, který šel před pouhými pár dny do early access a vypadá technologicky velmi pokročile.

 

Na okraj bychom ještě mohli připomenout studio Chrise Metzena, Warchief Gaming, kteří mají od dubna na Kickstarteru svůj první projekt, Auroboros.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Dikz 30.05.2021 11:38

je to super moc se tesim co nam ukazou :33

Lockdaar 30.05.2021 13:18

Taky mě to dost zajímá s čím přijdou - ale řekněme si to na rovinu, Warcraft už netrumfnou. Určitě je hodně velké plus a očekávání, že na tom dělají lidi z Blizzardu, ale jen aby to nebylo zároveň i jejich prokletí, většina lidí je má zafixovaných právě s Warcraftem (potažmo s WoW) a chtě nebo nechtě k jejich úspěchu s Warcraftem je asi budou pak i porovnávat. Každý jednou dosáhne svého vrcholu a u nich to byl ten zmíněný Warcraft. Tím samozřejmě neříkám, že neudělají dobrou hru - naopak myslím, že i přes to v dnešní době, že to bude RTS, tak to od nich bude dobrý, ale nějaký druhý Warcraft to už nebude.

Galifry 30.05.2021 20:46

@Lockdaar On ale Warcraft není jediná strategie, dokonce ani jediná dobrá. Myslím si, že je dost velká šance, že když se zeptáš fanoušků RTS na nejlepší, tak Warcraft neřeknou. Jistě, je to legenda, ale tvůj názor mi přijde dost úzkoprsej.

Pořád si myslím, že to vnímání bude záležet na přístupu. Svýho času si Roper s Brevikem udělali s Flagship Studios z toho blizzardovskýho původu v podstatě reklamu a když pak s Hellgate pohořeli, dostali to sežrat. Tihle chlapci, ať už Frost Giant, Lightforge Games nebo samotný Dreamhaven mají úplně jiný přístup. Dělá to na mě dojem, že se od tý minulosti snaží spíš oprostit a společná řeč je to, že chtějí věci dělat jinak.

Další věc je, že Blizz poslední dobou pracuje na znechucení značky Warcraft u co nejvíc lidí, takže i to by jim mohlo pomoct. Mají prostředky, zkušenosti i talent a nevidím důvod proč by nemohli udělat dobrou hru nebo hry.

Lockdaar 30.05.2021 21:28

@Galifry já taky netvrdím, že neexistuje jiná dobrá RTS než Warcraft - hodně lidí to ale nejspíš řekne, jelikož Warcraft se za tu dobu stal kultovní záležitostí a když se řekne pojem RTS, tak hodně lidem se také nejspíš jako jeden z prvních titulů vybaví Warcraft, minimálně v naší zemi tomu tak bude řekl bych, ten se tu vedle samotného gameplaye proslavil také teď mj. tím skvělým dabingem. A taky vůbec netvrdím, že by ty nový studia nemohli udělat dobrou hru, ba naopak, viz. jak jsem již psal výše.

Galifry 30.05.2021 22:03

@Lockdaar No, napsal jsi, že Warcraft je vrchol, to vcelku vystihuje tvůj názor.

Já jsem prostě nepochápal, proč bys to měl teď porovnávat s Warcraftem, když se o těch hrách nic neví.

Lockdaar 31.05.2021 08:35

@Galifry ano, napsal jsem že Warcraft vrcholem těch vývojářů byl - stačí se ohlédnout, jak se i to samotné univerzum rozrostlo a kam až se dostalo za ta léta. Jen jsem tím chtěl říct, že ta laťka s Warcraftem je poměrně vysoko a že to už nejspíš zkrátka netrumfnou, nemyslel jsem tím že by obecně neudělali dobrou hru.

Galifry 31.05.2021 09:21

@Lockdaar Já si troufnu to poupravit. Warcraft byl strategický vrchol Blizzardu. V rozhovorech s těmi novými studii pravidelně padá, že v Blizzu měli velký problém cokoliv prosadit. Nějaké nové nápady bylo do her možné dostat jen velmi obtížně nebo zhola nemožné.

Nenechal bych se tou minulostí tak svazovat. A ano, vím, kam to Blizzard s tou značkou dopracoval. Bohužel.

Martins911 31.05.2021 18:30

@Galifry souhlasím s tím ať už udělají cokoliv tak to ze začátku bude mít úspěch už jenom díky tomu jak jsi zmínil co activision s těma značkami děla

Galifry 10.06.2021 17:39

@Lockdaar Já nad tím ještě přemýšlel a nechtěl jsem aby to působilo, že s tebou vyloženě nesouhlasím nebo, že bych si myslel, že je tvůj názor nějak špatný, určitě ne.

V zásadě s tebou souhlasím, Warcraft je určitě kult a srdcovka pro spoustu lidí včetně mě. A WoWko šlo ve svý kategorii ještě mnohem dál. Jen je to stejný jako by po Tolkienovi už nikdo nemusel psát další fantasy. Tohle je spíš o každým člověku jak danou látku vnímá. Srdcovka to pro něj zůstane, ale neznamená to, že nemůže přijít další, která to nemusí nutně překonávat.

Jen doufám, že udělají něco opravdu zajímavýho. Sám bych si přál něco ze světa steampunku, který jsem nehrál snad od dob Arcanum. Možná ještě Dishonored a Bioshock, ale to jsou vyloženě akční kusy.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet