Bývalí vývojáři Blizzardu získali další prostředky na vývoj…

  frost giant studios    rts    blizzard   

Hernímu studiu Frost Giant Studios (informovali jsme o nich v článku) tvořenému bývalými vývojáři Blizzardu se podařilo získat dalších 5 milionů dolarů na vývoj jejich RTS. Celkem už se studiu, vedenému Timem Campbellem a Timem Mortenem, podařilo od investorů nastřádat 9,7 milionu dolarů.

 

O hře jako takové zatím nejsou známé žádné detaily, ovšem vzhledem ke zkušenostem týmu je na místě jistá důvěra, že se podaří vydat přinejmenším slušnou strategii. Campbell pracoval jako game director na Wasteland 3 a jako hlavní designér kampaní Warcraftu 3: Ledový trůn. Morten se podílel na StarCraftu 2 Command & Conquer: Generals 2 jako production director. K týmu se později přidal také bývalý lead engineer StarCraftu 2 James Anhalt. Na otázku, proč se rozhodli pro žánr RTS a ne jiný, v dnešní době populárnější, oba Timové odpověděli, že je to jejich srdcovka se specifickou a oddanou komunitou, které chtějí být i nadále součástí. Dále uvedli, že chtějí, aby zaměření jejich strategie bylo "unikátní".

 

Zajímavé je, že ani chlapci z Blizzardu na bývalé kolegy nezapomínají a kontakt s jedním z investorů, konkrétně korejskou investiční společností Kona, zprostředkoval John Hight, současný výkonný producent World of Warcraft. Nezbývá než popřát hodně štěstí a doufat, že se jim dílo podaří.

 

Hrajete RTS? Jaká je vaše oblíbená?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet