Herní mód - Point Capture

POINT CAPTURE

 

Dva týmy po šesti hráčích se snaží ovládnout prostor. Na jedné straně útočníci, jejichž úkolem je obsadit důležitá místa, a na straně druhé skupina obránců činící vše, aby tomuto záměru zabránila. V zásadě se nejedná o nic nového, ale různorodost postav a s nimi spojených taktik dokáže zatraktivnit i takto známý mód.

 

V současné verzi jsou na mapě umístěna pouze dvě místa (A, B). Není ale vyloučeno, že se do budoucna setkáme s rozšířením podobně jako v TF2. Na počátku je stanoven časový limit 5 minut. Za tuto dobu musí útočící tým dobýt bod A, až následně se lze zaměřit na bod B s časovým bonusem dalších 5 minut.

 

Střetnutí může překročit délku 10 minut díky prodloužení nazývanému Overtime. To nastává po uplynutí základní hrací doby v případě, kdy je bod zájmu nadále v režimu Contested. Až po eliminování celého útočícího týmu v dosahu a uplynutí Overtime vyhrávají obránci. Obsazením si vítězství pochopitelně odnáší opačný tým než v předešlém případě.

 

 

Samotný proces dobývání pozic mohou ovlivnit maximálně tři hráči. S každým se rychlost získávání kontroly nad místem navyšuje. Pomocným prvkem jsou dva záchytné body, zamezující ztracení vlivu až k nulové hodnotě. I taková maličkost může pomoci některým rush hrám. Jedna z takových byla k vidění v nedávném livestreamu ze sídla Blizzardu. Vítězství ofenzivního týmu bylo dosaženo za pouhých 80 vteřin.

 

 

Point Capture mapy:

  • Temple of Anubis
  • Hanamura
  • Volskaya Industries

Zdroj

 



Naposledy upravil/a Bellatrix 20.10.2015 v 08:59:57.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

kovka
Michal Kovář

kovka je autorem 109 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet